top of page
Arrow of crowds_edited_edited_edited.jpg

'Strategic alignment'

“Without strategy, execution is aimless. Without execution, strategy is useless.”

 - Morris Chang -

Strategie en verandering

"Strategisch aligneren als katalysator van verandering"

alignment3.png

De maatschappij en markt evolueren continu. De toegenomen snelheid van verandering  en mogelijkheden stellen het management voor een complexe uitdaging. Je ziet nieuwe marktspelers ontstaan, soms met een nieuw, innoverend bedrijfsmodel. Jouw bedrijf wil zich ook aanpassen om concurrentieel te blijven. Technologie schept nieuwe mogelijkheden en tegelijk verwachtingen van je klanten. Ook intern evolueert jouw bedrijf; groeiend aantal medewerkers, nieuwe bedrijfsactiviteiten en structuren die ontstaan.

Als bedrijfsleider en management stippel je een bedrijfsstrategie uit en maak jij strategische keuzes. Zo bepaal jij de koers van jouw organisatie. Het afstemmen - of aligneren - van deze keuzes doorheen je ganse organisatie is niet evident.  

Conundrum versterkt jouw strategie. We starten hiervoor vanuit jouw strategie en stroomlijnen deze doorheen je organisatie. Strategic alignment is een systemische aanpak, we vertalen samen met je management team je strategie tot diep in de organisatie van je bedrijf.

We maken de strategie tastbaar en concreet. We doen dit zowel binnen je managementteam en voor je medewerkers. We aligneren processen, mensen en technologie als essentiële bouwstenen van je organisatie zodat ze maximaal tot de bedrijfsstrategie kunnen bijdragen.   

Strategy execution.png

"Strategie-implementatie als realisator van groei"

Een duidelijke strategische visie en planning is een belangrijke eerste stap om als bedrijf te groeien in de gewenste richting. Als bedrijfsleider weet je echter dat strategie maar succesvol kan zijn en vruchten afwerpt als ze effectief tot uitvoering leidt.

Conundrum deelt deze resultaatsgerichte focus op strategie en begeleidt jouw organisatie doorheen  de implementatie ervan. We stellen een concreet actieplan op, door middel van sterk projectmanagement bieden we focus en stabiliteit tijdens het verandertraject.

We gaan daarnaast concreet aan de slag binnen je organisatie-architectuur. We herontwerpen samen de juiste processen en structuren. We coachen ook de leiders binnen je organisatie zodat zij ook je medewerkers positief door de veranderingen kunnen loodsen en zo samen groeien naar de gewenste situatie.

Fit for Strategy scan

De Fit for Strategy scan is een kortlopend traject waarbij we ons focussen op het management team in de organisatie.

Via de workshops gaan we met dit team aan de slag en smeden we een sterke consensus over de strategie en hoe we deze gaan vertalen doorheen de organisatie.

De scan geeft je een strategische planning. Je krijgt een overzicht  van welke strategische projecten je organisatie kan initiëren, en welke capaciteiten je bedrijf nodig heeft of verder kan ontwikkelen om duurzaam te veranderen en te groeien.

 

Een strategie roadmap dus, als kompas voor het verdere implementatietraject. 

roadmap.jpg

Wil jij met je management team strategisch aligneren?

Vraag meer informatie over onze Fit for Strategy scan aan.

Wat kan je van ons verwachten

Logo pijl-hor.png

Sterke alignering van je management over de groeirichting van je bedrijf en de operationele bedrijfsstrategie (Fit for Strategy scan)

Logo pijl-hor.png

Concrete strategische planning vanuit een integrale benadering

Logo pijl-hor.png

Begeleiding in communicatie strategie en organisatorische verandering

Logo pijl-hor.png

Focus op strategie-implementatie, begeleiding van veranderingen op operationeel niveau

Logo pijl-hor.png

Project management voor jouw strategie doorheen ganse implementatietraject 

bottom of page